Winkelwagen
Menu
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.


DUURZAAMHEID

Fairplay is voor ons niet enkel op het sportveld heel belangrijk, maar ook in de omgang met onze commerciële partners. We nemen onze verantwoordelijkheid over de volledige bevoorradingsketen. De basis daarvoor ligt bij de langdurige partnerships met onze leveranciers. Samen maken we er continu werk van de omstandigheden verder te verbeteren waarin de textielproductie plaatsvindt. Zo verbeteren we ook de arbeidsvoorwaarden van de mensen, de kwaliteit van onze producten en gaan we spaarzaam om met grondstoffen.


JAKO is lid van de ‘Bündnis für Nachhaltige Textilien’ (Alliantie voor duurzaam textiel). Het doel van deze samenwerking tussen bedrijven in de textiel- en kledingindustrie, verenigingen en politieke organisaties is om de sociale, ecologische en economische omstandigheden in de textielproductie wereldwijd te verbeteren. In het kader van de Roadmap hebben we voor onszelf verschillende doelstellingen bepaald op vlak van chemisch en ecologisch management, sociale normen en leefbare lonen en natuurlijke vezels.

Als lid van het amfori hechten we veel belang aan eerlijke en veilige arbeidsomstandigheden bij onze leveranciers. De amfori-gedragscode bevat bepalingen ter bescherming van werknemers, zoals managementpraktijken, geen onzekere banen, werktijden, verloning, kinderarbeid, dwangarbeid, discriminatie, arbeidsvoorwaarden, gezondheids- en sociale voorzieningen, gezondheid en veiligheid op de werkplek, bescherming van het milieu en bescherming van jonge werknemers.PRODUCTVEILIGHEID

Alle JAKO-producten voldoen aan de wettelijke vereisten, zoals bijvoorbeeld de wet op de textieletikettering, de wet op de productveiligheid of de voorschriften inzake persoonlijke beschermingsmiddelen. Daarnaast heeft JAKO zijn eigen normen vastgelegd voor fysische testen van het textiel, zoals bijvoorbeeld was- en krimpgedrag, bestendigheid tegen wrijving, scheursterkte of kleurvastheid. Deze eigenschappen worden tijdens het ontwikkel- en productieproces door onafhankelijke testlaboratoria getest.


CHEMICALIËN

De bescherming van klanten en van het milieu ligt ons bijzonder nauw aan het hart. Om te garanderen dat geen gevaarlijke of verboden milieuverontreinigende stoffen worden gebruikt, gelden de normen en beperkingen van de ‘German Fashion Modint Restricted Substances List’ (Duitse Modintlijst van in de modewereld gebruikte stoffen die onderworpen zijn aan beperkingen) voor alle JAKO-producten. Textielleveranciers zijn ook verplicht om enkel stoffen te gebruiken die ten minste voldoen aan Ökotex 100, klasse 2, wat aangetoond moet worden via recente certificaten en testrapporten.

LEVERANCIERS

JAKO bezit geen eigen productiesites, maar plaatst orders bij zelfstandige leveranciers. Wij vinden het belangrijk om te weten waar, door wie en hoe onze artikelen geproduceerd worden. Daarom selecteren we onze leveranciers zorgvuldig en bezoeken we ze regelmatig. We richten ons op een aantal hoofdleveranciers waarmee we op lange termijn samenwerken. Dit verhoogt de transparantie en maakt een hoge kwaliteit en snelle levertijden mogelijk voor onze klanten.

iDEAL MasterCard Visa Bancontact / Mister Cash Google Pay Apple Pay VVV Giftcard